Adžvajen celý 50g

Neohodnotené

Adžvajen - používa sa prevažne do cesta na vyprážané placky, chlieb či iné pečivo. cVôňou a chuťou pripomína tymián s ľahko horkou a ostrou príchuťou.

€1,60 €1,33 bez DPH
Dostupnosť: Skladom (1 ks)
Kód: 112005
Adžvajen celý 50g
Neohodnotené

Podrobný popis

Adžvajen je klasickým korením arabskej a indickej kuchyne. Používa sa do strukovinových pokrmov a do fritovaného pikantného pečiva z vaječného cesta.

Adžvajen sa hodí aj ku grilovaným hydinovým pokrmom a k nakladanej zelenine. Býva súčasťou zmesí kari. V juhovýchodnej Ázii sa toto korenie bežne používa do cesta na chlieb a do slaného pečiva, pridáva sa tiež ku koreňovej zelenine a do šošovice.

Obsahujú ho aj nakladacie zmesi. Rozdrvené plody adžvajenu sú veľmi aromatické. V receptoch je možné ho nahradiť tymiánom alebo ligurčekom. Sušené semienka sa používajú predovšetkým pri príprave zeleninových (strukovinových) jedál.

Adžvajen pozitívne pôsobí na tráviaci aparát, dodáva energiu a súčasne uvoľňuje kŕče. Preto je tiež používaný pri mnohých bolestivých stavoch v oblasti žalúdka a čriev. Uvoľňuje hlieny, pôsobí močopudne a antisepticky. Zloženie: Adžvajen celý (Trachyspermum ammi / Carum ajowan / Carum copticum)

Skladujte: v suchu a chlade. Po otvorení odporúčame uchovávať vo vzduchotesnej nádobe

Krajina pôvodu: India

Obsah balenia: 50g