RECEPT na zeleninovú čarovačku (ktorý nikde inde nenájdete).
„Na jar vládne zelená“ – alebo keď vznikne geniálne jedlo bez názvu!
Vierka varila z toho, čo dom dal – a vzniklo niečo, čo možno na fotke nevyhrá food stylingovú cenu, ale chuťovo?
Nebíčko! Cestoviny s jarnou zeleninou, šampiňónom, cesnakom, cuketou, zelenou špargľou a PETRŽLENOVÝM PESTOM
Dochutené štipkou zázvoru a chilli, podliate vývarom – jednoducho zdravá, rýchla a chutná večera plná sviežej jarnej energie.
PS: niekedy tie najlepšie jedlá vzniknú úplne neplánovane.
SUROVINY:
- olivový olej
- velký šampiňón
- cibuľa
- cesnak
- malá cuketa
- dve polievkové lyzice petržlenového pesta
- zeleninový alebo mäsový vývar
- 6 kúskov zelenej špargle
- soľ (kúpite u nás na e-shope)
- mleté čierne korenie
- trochu mletého zázvoru a trochu mletého chili
- cestoviny podľa výberu
POSTUP
- Na olivovom oleji si orestujte nakrájanú cibuľku a šampiňón na plátky. Pridajte aj pretlačený cesnak a krátko opražte, kým sa rozvonia.
-
Prisypte na kolieska nakrájanú cuketu a krátko poduste. Osoľte, okoreňte, pridajte štipku mletého zázvoru a mletého chilli.
-
Pridajte cca 2 PL petržlenového pesta, premiešajte a podlejte trochou zeleninového alebo mäsového vývaru.
-
Medzitým si osobitne sparte zelenú špargľu (cca 6 kúskov) – stačí krátko (2–3 min.) vo vriacej osolenej vode. Potom ju pokrájajte na kúsky a pridajte k zmesi do panvice.
-
Do tejto zelenej dobroty nakoniec primiešajte uvarené cestoviny podľa výberu.
-
Premiešajte a nechajte všetko krátko spojiť.
-
Podávajte hneď, ozdobené lístkami byliniek alebo parmezánom (ak používate).
🌿 TIP: Vhodné aj pre ľahšie trávenie – ak zvolíte bezlepkové cestoviny a kvalitné olivové pesto.