Chrumkavá zelenina s pečeným kuriatkom

Keď sa chrumkanie zeleniny stretne s vôňou pečeného kuraťa…
…vznikne jedlo, ktoré pohladí chuťové poháriky aj dušu.
Zdravé, jednoduché, no plné farieb, vôní a šťavnatosti.

Inšpirácia z prírody – pre chvíle, keď chcete variť s láskou a bez stresu.
A to najlepšie?
Stačí pár jednoduchých krokov a na tanieri máte jedlo, ktoré poteší telo aj dušu.

SUROVINY:

  • olivový olej
  • cibuľa
  • pór
  • cvikla
  • petrzlen
  • papríka - kápia
  • veľký šampiňón
  • polovica batátu
  • slepačí alebo zeleninový vývar
  • soľ
  • koriander
  • zázvor
  • kurkuma
  • granulovaný alebo čerstvý cesnak
  • cuketu
  • kôpor
  • a najlepšie domáce alebo farmárske kura

POSTUP:

  • Zelenina je pripravená na spôsob “karfiolovej ryže” je chrumkavá a šťavnatá zároveň!
  • V elektrickom sekáčiku nasekáme cviklupetržlen, papriku - kápiu, veľký šampiňón, pol batátu. Na olivovom oleji osmažíme cibuľu, nakrájaný pór a pridáme nasekanú zeleninu.
  • Všetko spolu krátko podusíme spolu s trochou slepačieho (alebo zeleninového) vývaru, ochutíme soľou, koriandrom, zázvorom, poprásime kurkumou a pridáme granulovaný alebo čerstvý cesnak.
  • Po krátkom dusení cca 10 min. pridáme nadrobno nakrájanú cuketu. Podusíme cca 5 minút a pridáme kôpor na záver, ktorý nám vykúzli takú pomyselnú “čerešničku na torte”.
  • Podávame s upečeným kuriatkom.