Chrumkavá zelenina s pečeným kuriatkom

Keď sa chrumkanie zeleniny stretne s vôňou pečeného kuraťa…
…vznikne jedlo, ktoré pohladí chuťové poháriky aj dušu.
Zdravé, jednoduché, no plné farieb, vôní a šťavnatosti.
Inšpirácia z prírody – pre chvíle, keď chcete variť s láskou a bez stresu.
A to najlepšie?
Stačí pár jednoduchých krokov a na tanieri máte jedlo, ktoré poteší telo aj dušu.
SUROVINY:
- olivový olej
- cibuľa
- pór
- cvikla
- petrzlen
- papríka - kápia
- veľký šampiňón
- polovica batátu
- slepačí alebo zeleninový vývar
- soľ
- koriander
- zázvor
- kurkuma
- granulovaný alebo čerstvý cesnak
- cuketu
- kôpor
- a najlepšie domáce alebo farmárske kura
POSTUP:
- Zelenina je pripravená na spôsob “karfiolovej ryže” je chrumkavá a šťavnatá zároveň!
- V elektrickom sekáčiku nasekáme cviklu, petržlen, papriku - kápiu, veľký šampiňón, pol batátu. Na olivovom oleji osmažíme cibuľu, nakrájaný pór a pridáme nasekanú zeleninu.
- Všetko spolu krátko podusíme spolu s trochou slepačieho (alebo zeleninového) vývaru, ochutíme soľou, koriandrom, zázvorom, poprásime kurkumou a pridáme granulovaný alebo čerstvý cesnak.
- Po krátkom dusení cca 10 min. pridáme nadrobno nakrájanú cuketu. Podusíme cca 5 minút a pridáme kôpor na záver, ktorý nám vykúzli takú pomyselnú “čerešničku na torte”.
- Podávame s upečeným kuriatkom.