Cviklové rizoto
Tento jednoduchý recept z červenej repy je dôkazom, že zdravé jedlo môže byť aj krásne na pohľad.
Cvikla je známa tým, že pomáha telu udržať si rovnováhu a vitalitu — najmä v chladnejšom období, keď telo prirodzene spomaľuje.
Spojenie cvikly, zázvoru a ryže vytvára dokonale harmonický pokrm, ktorý zahreje telo aj dušu. 🍚💫
💡Tip: Skvelo chutí aj so štipkou čili pre milovníkov pikantnej chuti.
SUROVINY:
- 2-3 buľvy červenej repy
- olivový olej
- balzamikový ocot
- mletá rasca
- strúhaný chren
- basmati ryža
- cibuľa
- cesnak
- čerstvý zázvor
- soľ
POSTUP:
- 2–3 bulvy červenej repy nakrájajte na ½ cm plátky.
- Pokvapkajte olivovým olejom, posoľte, pridajte korenie a trochu vody. Pečte 45 minút pri 180 °C.
- Upečenú cviklu rozmixujte s trochou vody, kvapkou balzamikového octu, mletou rascou a strúhaným chrenom.
- Medzitým uvarte ryžu (napr. basmati) v osolenej vode.
- Na panvici orestujte cibuľku, cesnak a čerstvý zázvor.
- Pridajte ryžu, premiešajte a potom vmiešajte aj cviklovú zmes.
- Podávajte s bylinkami, kvapkami olivového oleja alebo trochou citrónovej šťavy pre sviežosť.
DOBRÚ CHUŤ
