Hokkaido čili s cícerom a červenou fazuľkou

Hrejivé hokkaidové čili s cícerom a fazuľou – dokonalá kombinácia chuti a tepla!
Pridaním ajurvédskych korenín Trikatu a Garam masala dostane jedlo pikantný šmrnc a podporí trávenie.
SUROVINY:
- cibuľa
- pór
- olivový olej
- 500g tekvice hokkaido
- 1-2 dcl vývaru
- pohár cíceru (odporúčame z DM)
- pohár červenej fazule (opäť z DM)
- korenie Trikatu
- korenie Garam Masala
- 2-3 strúčiky cesnaku
- polovica konzervy paradajok, alebo čerstvé paradajky
- soľ, rasca
- petržlenova vňať na záver
POSTUP:
- V hlbokej panvici rozohrejeme olivový olej.
- Pridáme na drobno nakrájanú cibuľu, pór a restujeme.
- Po orestovaní pridáme jeden pohár cíceru (z DM) bez nálevu, jednu konzervu červenej fazuľky (z DM), osolíme, pridáme korenie Trikatu (ak nemáme tak čierne korenie, mletý zázvor), trochu Garam Masaly (ak nemáme pridáme trochu rasce a čili podľa chuti), a nakoniec na drobno nakrájané hokkaido (300g).
- Zalejeme 1-2 dcl zeleninového vývaru a dusime cca 15 minút.
- Do malého hrnca dáme variť cca 200g nakrájaného hokkaido tekvice, soľ, rascu, zalejeme trochou vody a dusíme do mäkka.
- Po udusení vymixujeme na pyré (nesmie byť moc riedke). Pyré pridame do panvice spolu s 2-3 strúčikmi cesnaku,podrvenými paradajkami z
- konzervy (cca pol konzervy) alebo čerstvo nakrájanými paradajkami a dochutíme soľou.
- Dusíme ešte aspoň 10 minút. Na záver pridáme nakrájanú petržlenovú vňať a možeme podávať.
- Hokkaidové čili VÝBORNE CHUTÍ s opraženým ražným teplým chlebíkom.
Prajeme vám dobrú chuť :)