Hovädzie stripsy so Shimeji hríbikmi

Rýchlovka do 30 minút, ktorá vás odmení chuťou aj výživou.

Kombinácia jemne restovaného hovädzieho, hríbikov Shimeji a zamatového pyré z batatu & zeleru je nečakane lahodná.

A navyše – žiadna smotana, len ľahkosť, chuť a rovnováha na tanieri.  

Hneď ho vyskúšajte na najbližší obed – vaše chuťové poháriky vám poďakujú! A dajte nám vedieť ako vám chutilo :)

SUROVINY:

  • hovädzia falošná sviečková (alebo mäso zo stehna)
  • olivový olej
  • stredná cibuľa
  • huby Shimeji
  • mletá rasca
  • soľ 
  • batát
  • zeler
  • parmezán
  • petržlenová vňať
  • rastlinná smotana
  • cesnak
  • teryaki omáčka

POSTUP:

  • Hovädziu falošnú sviečkovú, alebo mäso zo stehna nakrájajte na tenké stripsy.
  • Posolíte, okoreníte, polejete olivovým olejom, premiešate a necháte chvíľku postáť.
  • Medzitým si na strednej cibuli orestujete hubky Shimeji(dajú sa kúpiť v Lidli), s trochou mletej rasce a soli. Dusíte max. 7 minút.
  • Do ďalšieho hrnca si nakrájate na menšie kúsky batát a zeler v pomere 1:1, pridáte soľ a rascu.
  • Po uvarení nálev scedíte a necháte trochu na vymixovanie.
  • Pridáte parmezán (môže byť aj vegánsky), petržlenovú vňať, rastlinnú smotanu cca 2 polievkové lyžice a asi polovicu obsahu udusenej cibuľky z panvice, kde sa dusili hríbiky. Všetko spolu vymixujete do hladka.
  • Do wok panvice si dáte už len trochu olivového oleja a pridáte mäsko, 3 väčšie strúčiky cesnaku, ktoré len ľahko roztlačíte nožom, premiešate, pridáte asi 1 polievkovu lyžicu Teryaki omáčky a za stáleho miešania dusíte max 5-7 minút.
  • Na záver pridáte udusené Shimeji hríbiky spolu aj so zbytkom cibuľky.
  • Prikryjete pokrievkou a stiahnete z ohňa.