Karfiolová roláda

Po tomto recepte si KARFIOL zamilujete ❤️❤️❤️ (sľubujeme).

Táto roláda vám totiž zmení pohľad na karfiol!
Chrumkavá, voňavá, plná chuti a bez zbytočností.
Tento recept podľa pani Mačingovej sme si trochu upravili – šampiňónová plnka je našim intuitívnym bonusom.

A povieme vám – je to nádhera na plechu a nebo na jazýčku!

Ak hľadáte zdravé, jednoduché a výnimočné jedlo na víkend alebo ľahký obed, toto je ono.
Bez múky, bez výčitiek – ale s chuťou, ktorú si zamilujete.

Tip: Roládu môžete pripraviť aj z brokolice!

Vyskúšate? Alebo máte svoj obľúbený trik do plnky?

➡️ Dajte nám vedieť, ako vám chutila!
(A ak vám niečo z korenín chýba, u nás ich nájdete všetky krásne po kope.)

SUROVINY:

  • 4oog karfiolu
  • 3-4 vajcia (táto sa podarila aj len z troch vajec)
  • chia semienka
  • čierne mleté korenie
  • kurkuma
  • sezamové semienka
  • soľ
  • olej len na vymastenie papiera na pečenie

POSTUP:

  • Karfiol očistíme a nastrúhame na drobno na strúhadle, pridáme celé vajcia, dobre premiešame, pridáme koreniny podľa chuti, 1 čajovú lyžičku soli, asi 1 pol lyžičky chia semienok a tiež sezamu a poriadne vymiešame, aby sa nám suroviny spojili.
  • Na plech si dáme papier na pečenie. Plech trochu navlhčíme aby sa nám papier prilepil a vrch papiera dobre potrieme olejom.
  • Papier jemne posypeme chia semienkami a sezamom  a rovnomerne rozotrieme karfiolovú masu.
  • Pečieme v rúre rozohriatej na 200 st. cca 20 min.
  • Vyberieme a keď trošku vychladne plníme ľubovoľnou plnkou. 
  • Naša poradkyňa Vierka si pripravila plnku z hnedých šampiónov. Navrstvila plnku na roládu a pomocou papiera zvinula do rolády.
  • Cesto je poddajné a vďaka tomu, že sa papier potrel olejom sa dá roláda pekne zrolovať a oddeliť od papiera. Hneď po zrolovaní sa dá ešte teplá pekne nakrájať.
  • Príprava šampiónovej plnky je veľmi jednoduchá a mnohé gazdinky ju poznajú: Jedno balenie šampiónov, nakrájať na drobno, dať na panvicu, v ktorej sme na olivovom oleji orestovali cibuľku, pridať soľ, trosku mleté čierne korenierascu a dusiť cca 15 minút. Plnka je chutná a nič viac nie je potrebné pridávať.

Odporúčanie: Takýmto spôsobom si môžete pripraviť aj brokolicovú roládu.

Recept je prevzatý od pani Mačingovej.