Kôprovka 2.0

Kôprovku milujete alebo ju „nemusíte“? 

Táto verzia vás možno presvedčí dať jej druhú šancu!

Predstavujeme vám odľahčenú, vegánsku kôprovú omáčku, ktorá vznikla úplnou improvizáciou – bez zápražky, bez klasickej smotany, zato plná chuti. 🥒✨
Základ tvorí cuketa, kopor a jemná pikantnosť z chrenu, ktoré spolu vytvárajú sviežu, ľahkú a famóznu kombináciu.
Príprava je rýchla, jednoduchá a výsledok vás prekvapí – či už ste fanúšikom klasiky alebo hľadáte novú inšpiráciu do kuchyne.

SUROVINY:

  • 1 stredná cibuľa
  • olivový olej
  • cca 2kg veľká cuketa
  • soľ
  • 2-3 ks bobkového listu
  • vegeta bez glutamánu sodného
  • čierne mleté korenie
  • kôpor
  • cca 4 čajové lyžičky sterilizovaného mletého chrenu 
  • cca 3,5 polievkovej lyžice Vegan smotany
  • trochu cukru, alebo xylitolu
  • trochu citrónovej šťavy

POSTUP:

  • 1 strednú cibuľu orestovať na olivovom oleji.
  • Pridať veľkú cuketu (cca 2kg) nakrájanú na väčšie kúsky, zaliať vodou alebo zeleninovým vývarom asi dva cm pod objem, pridať soľ, bobkovy list 2-3 ks, trochu vegety (ak nie je vývar), mleté čierne korenie a variť cca 15 min.
  • Vymixovať a pridať nakrájaný  kôpor, pridať 4 čajové lyžičky sterilizovaného mletého  chrenu (podľa chuti) odporúčame nie konzervovaný Benzoanom sodným, pridať cca 3 polievkovej lyžice Vegan smotany (napr. od RAJO).
  • Dochutiť trochou cukru alebo xylitholu a citrónovej šťavy.
  • Omáčka je bez zápražky, mlieka a smotany.

Dobrú chuť