Kuracie Nerizoto

🌿 Lahké, svieže a plné chuti!
Tento recept je presne to, čo telo v jarných a letných dňoch ocení – ľahko stráviteľné, výživné a bez zbytočného zaťaženia.
🥦 Jemne podusený karfiol ako “ryža”, voňavé koreniny, šťavnaté kuracie kúsky, krémové petržlenové pesto a chrumkavé kešu – jednoduché ingrediencie, ktoré spolu vytvárajú dokonalú harmóniu.
💚 Nízky obsah kalórií
💚 Ľahká stráviteľnosť
💚 Ideálne na obed aj ľahšiu večeru
👉 Recept, ktorý chutí aj vyzerá nenápadne, no prekvapí v každom súste!
Skúste ho doma a dajte nám vedieť, ako vám chutil.
SUROVINY:
- malý karfiol
- olivový olej
- cibuľa
- cesnak
- soľ
- dlhé korenie
- kurkuma
- zmes korenia na grilovanú zeleninu
- vývar alebo voda cca 1 dcl
- 2 ks kuracích pŕs
- grilovacie korenie (bez glutamátu sodného)
- 1 polievkovú lyžicu petržlenového pesta
- dve polievkové lyžice nadrobno nakrájaných kešu orieškov
POSTUP:
- Malý karfiol nastrúhaný na drobnú mrveničku opečieme na olivovom oleji, cibulke a cesnaku.
- Ochutíme soľou, korením, kurkumou a zmesou korenia na grilovanú zeleninu.
- Podlejeme vývarom alebo vodou cca 1 dcl a za stáleho miešania podusíme cca 6 min.
- Vo woku na olivovom oleji opečieme dva kusy nadrobno nakrájaných kuracích pŕs, ochutíme grilovacím korením bez glutámatu sodného, prikryjeme a dusíme cca 5 min, aby mäso ostalo šťavnaté.
- Keď mäso pustí štavu, pridáme 1 polievkovú lyžicu petržlenového pesta, chvíľu orestujeme a pridáme dve polievkové lyžice nadrobno nakrajaných kešu orieškov.
- Na záver všetko spolu zamiešame a podávame.
DOBRÚ CHUŤ