Kuracie Nerizoto

🌿 Lahké, svieže a plné chuti!
Tento recept je presne to, čo telo v jarných a letných dňoch ocení – ľahko stráviteľné, výživné a bez zbytočného zaťaženia.

🥦 Jemne podusený karfiol ako “ryža”, voňavé koreniny, šťavnaté kuracie kúsky, krémové petržlenové pesto a chrumkavé kešu – jednoduché ingrediencie, ktoré spolu vytvárajú dokonalú harmóniu.

💚 Nízky obsah kalórií
💚 Ľahká stráviteľnosť
💚 Ideálne na obed aj ľahšiu večeru

👉 Recept, ktorý chutí aj vyzerá nenápadne, no prekvapí v každom súste!

Skúste ho doma a dajte nám vedieť, ako vám chutil.

SUROVINY: 

  • malý karfiol
  • olivový olej
  • cibuľa
  • cesnak
  • soľ 
  • dlhé korenie 
  • kurkuma 
  • zmes korenia na grilovanú zeleninu
  • vývar alebo voda cca 1 dcl
  • 2 ks kuracích pŕs
  • grilovacie korenie (bez glutamátu sodného)
  • 1 polievkovú lyžicu petržlenového pesta
  • dve polievkové lyžice nadrobno nakrájaných kešu orieškov

POSTUP:

  • Malý karfiol nastrúhaný na drobnú mrveničku opečieme na olivovom oleji, cibulke a cesnaku.
  • Ochutíme soľou, korením, kurkumou a zmesou korenia na grilovanú zeleninu.
  • Podlejeme vývarom alebo vodou cca 1 dcl a za stáleho miešania podusíme cca 6 min.
  • Vo woku  na olivovom oleji opečieme dva kusy nadrobno nakrájaných kuracích pŕs, ochutíme grilovacím korením bez glutámatu sodného, prikryjeme a dusíme cca 5 min, aby mäso ostalo šťavnaté.
  • Keď mäso pustí štavu, pridáme 1 polievkovú lyžicu petržlenového pesta, chvíľu orestujeme a pridáme dve polievkové lyžice nadrobno nakrajaných kešu orieškov.
  • Na záver všetko spolu zamiešame a podávame.

DOBRÚ CHUŤ