Lokše z cícerovej múky

Jemné, vláčne a pripravené bez pšenice 🙌
Tieto cícerové lokše sú skvelou alternatívou ku klasickým – sýte, nutrične bohaté a ideálne na rýchly obed či večeru.

Cícerová múka je prirodzene bezlepková a spolu so zemiakmi vytvára krásne pružné cesto, ktoré sa nerozpadá a skvelo sa plní. A keď ich naplníte kvalitným hummusom a chrumkavým šalátom… no mňam 😍

Ak hľadáte zdravšiu variantu tradičných placiek alebo potrebujete niečo jednoduché na jesenné dni, určite vyskúšajte tieto zrolované lokše. Sú hotové rýchlo, chutia fantasticky a zasýtia na dlhý čas.


👉 Ak milujete jednoduché a zdravé recepty, sledujte nás pre ďalšie inšpirácie z ayurvédskej kuchyne.

SUROVINY:

  • 150 g cícerovej múky

  • 500 g uvarených zemiakov v šupke

  • 1 ½ ČL soli

  • Na valkanie môžete použiť hladkú pšeničnú múku (bezlepková verzia = len cícerová)

  • Hummus, listový šalát, olivový olej (na plnenie)

POSTUP:

  • Uvarené zemiaky v šupke nechajte vychladnúť a popučte ich.

  • Primiešavajte postupne cícerovú múku a soľ, kým nevznikne kompaktné cesto.

  • Na pomúčenej doske rozdeľte cesto na približne 8 rovnakých kúskov.

  • Každý kúsok vyvaľkajte na placku hrubú 2–3 mm.

  • Lokše opečte na suchej panvici z oboch strán, kým nezískajú pekné bodky.

  • Po upečení potrite olivovým olejom, naplňte hummusom, pridajte listový šalát a zrolujte.

  • Navrch môžete pridať lyžičku kari-hummusu – dodá krásnu farbu aj chuť.

DOBRÚ CHUŤ