Makaróny s lahodnou omáčkou

Ultra rýchly a ľahký recept ideálny po Veľkej noci.
„Keď jedlo nie je len o chuti, ale aj o pocite domova… “
Niekedy stačí len jedna miska teplej cestoviny, aby sa človek zastavil, vydýchol a doprial telu aj duši jemné pohladenie.
Táto krémová dobrota z avokáda, špenátu a bazalkového pesta je presne tým receptom, ktorý poteší každého – rýchly, jednoduchý a výživný.
(A navyše – vhodný aj pre tých, ktorí sa vyhýbajú mliečnym produktom, alebo potrebujú odľahčiť zalúdok napríklad po sviatkoch.)
Doprajte si zdravú dobrotu, ktorá rozmazná vaše chuťové poháriky a zasýti bez výčitiek.
Dlhé (čierne) korenie a Trikatu korenie viete kúpiť u nás na e-shope na pár klikov 🙂
Pripravte si tieto makaróny cez víkend alebo dokúpte suroviny a doprajte si ich cez týždeň.
SUROVINY:
- makaróny alebo iná ľubovoľná cestovina
- listy čerstvého špenátu cca 40g
- jedno väčšie zrelé avokádo
- 1 polievková lyžica bazalkového pesta
- 30g parmezánu
- 1 polievková lyžica tekvicových semienok
- citrónová šťava
- čierne korenie alebo Trikatu korenie
- soľ
- 1 a ½ dcl vody alebo vývaru z cestovín
POSTUP:
- Cestoviny uvarte al-dente v osolenej vode.
- Uvarené cestoviny scedíte a časť vody v ktorej sa cestovina varila si uložte na omáčku.
- Listy špenátu, avokádo, bazalkové pesto, parmezán, tekvicové semienka, citrónovú šťavu, čierne korenie alebo Trikatu korenie, soľ a vodu (alebo vývar z cestovín) vymixujte v rýchlootáčkovom mixéri.
- Ak pridáte do omáčky vývar z cestovín - soľte MENEJ.
- Pre ľudí s intoleranciou na mliečne produkty odporúčame vegánsky parmezán značky Nurishh - JE VYNIKAJÚCI!
- Tento recept je výborný aj na ODĽAHČENIE po rôznych sviatkoch :)