Placky z tofu a zeleninové pyré

Dnes na tanieri: chrumkavé tofu placky, jemné zeleninové pyré a svieži paradajkový šalát.

Kombinácia, ktorá je ľahká, výživná a neskutočne chutná 🍅🥒🥕.
Placky sú krásne chrumkavé zvonka a šťavnaté a k tomu podávame pyré je krémové a lahodné a šalát tomu dodáva sviežosť.

👉 Jedlo hotové za chvíľku, no pôžitok, ktorý ostane dlho.

SUROVINY:

Placky: 

  • lahôdkové tofu 
  • malá cuketa
  • stredný zemiak
  • pór
  • lahôdková cibuľka
  • hraška na zahustenie
  • hraška na obaľovanie
  • soľ, trikatu a kapha korenie 
  • ghee

 

Pyré:

  • polovica stredného zeleru
  • 1 väčšia mrkva
  • 1 väčší zemiak

POSTUP:

Placky:

  • Nastrúhané lahôdkové tofu zmiešame s jednou malou cuketou a jednym stredným nastrúhaným zemiakom.
  • Ochutíme soľou, nadrobno nakrájaným pórom, lahôdkovou cibuľkou, okoreníme s trikatu a kapha korením.
  • Zahustíme hraškou na zahustenie a obalíme v hraške určenej na obaľovanie.
  • Vypražíme v malom množstve olivoveho oleja zmiešaného s ghee maslom.

Pyré:

  • Polovicu stredného nakrájaného zeleru, jednu väčšiu mrkvu a jeden väčší nakrájaný zemiak dáme variť do osolenej, okorenenej a rascou dochutenej vody.
  • Po uvarení časť vody odlejeme a necháme len také množstvo vody, ktoré nám po vymixovaní vytvorí hladké pyré.
  • Ochutíme trochou masla, strúhaným syrom a opäť vymixujeme.

Paradajkovy salat:

  • Mäsité paradajky, červená cibuľka, soľ, citrón a xylithol zmiešame a necháme postat.

DOBRÚ CHUŤ