Placky z tofu a zeleninové pyré

Dnes na tanieri: chrumkavé tofu placky, jemné zeleninové pyré a svieži paradajkový šalát.
Kombinácia, ktorá je ľahká, výživná a neskutočne chutná 🍅🥒🥕.
Placky sú krásne chrumkavé zvonka a šťavnaté a k tomu podávame pyré je krémové a lahodné a šalát tomu dodáva sviežosť.
👉 Jedlo hotové za chvíľku, no pôžitok, ktorý ostane dlho.
SUROVINY:
Placky:
- lahôdkové tofu
- malá cuketa
- stredný zemiak
- pór
- lahôdková cibuľka
- hraška na zahustenie
- hraška na obaľovanie
- soľ, trikatu a kapha korenie
- ghee
Pyré:
- polovica stredného zeleru
- 1 väčšia mrkva
- 1 väčší zemiak
POSTUP:
Placky:
- Nastrúhané lahôdkové tofu zmiešame s jednou malou cuketou a jednym stredným nastrúhaným zemiakom.
- Ochutíme soľou, nadrobno nakrájaným pórom, lahôdkovou cibuľkou, okoreníme s trikatu a kapha korením.
- Zahustíme hraškou na zahustenie a obalíme v hraške určenej na obaľovanie.
- Vypražíme v malom množstve olivoveho oleja zmiešaného s ghee maslom.
Pyré:
- Polovicu stredného nakrájaného zeleru, jednu väčšiu mrkvu a jeden väčší nakrájaný zemiak dáme variť do osolenej, okorenenej a rascou dochutenej vody.
- Po uvarení časť vody odlejeme a necháme len také množstvo vody, ktoré nám po vymixovaní vytvorí hladké pyré.
- Ochutíme trochou masla, strúhaným syrom a opäť vymixujeme.
Paradajkovy salat:
- Mäsité paradajky, červená cibuľka, soľ, citrón a xylithol zmiešame a necháme postat.
DOBRÚ CHUŤ