Vegetariánsky boršč

Polievka, ktorá pohladí dušu aj v najchladnejší deň.
Vegetariánsky boršč je ako objatie v miske – voňavý základ z cibule, cesnaku a zázvoru sa spája so sladkou cviklou, mrkvou a kapustou. Jemná kyselkavá chuť kyslej kapusty dodá polievke iskru, kari pasta príjemné teplo a čerstvé paradajky na záver ju zjemnia do dokonalosti.

Stačí lyžica gréckeho jogurtu a máte pred sebou jedlo, ktoré je nielen sýte, ale aj plné lásky k jednoduchosti a chuti 💚

SUROVINY:

  • cibuľa
  • cesnak
  • čerstvý zázvor
  • olej
  • 2 mrkvy
  • 2 menšie petržleny
  • 1 väčšia cvikla
  • 3 bobkové listy
  • ⅓ nakrájanej bielej hlávkovej kapusty
  • cca 150g kyslej kapusty (budeme potrebovať aj šťavu)
  • 1 čajová lyžička červenej kari pasty
  • 2 väčšie nakrájané paradajky
  • soľ a korenie 

POSTUP:

  • Cibuľu, cesnak, čerstvý zázvor nakrajaný na drobno orestovať na oleji, pridať 2 mrkvy, 2 menčie petržleny, 1 väčšiu cviklu, všetko nadrobno pokrájané, posoliť, okoreniť, pridať 3 bobkove listy, zaliať trochou vody a podusiť cca 15 min.
  • Potom pridať asi 1/3 nakrájanej čerstvej bielej hlávkovej kapusty a cca 150 g kyslej kapusty aj so šťavou.
  • Podľa potreby doliať vodu, dochutiť cca 1čajovou lyžičkou červenej kari pasty.
  • Variť spolu cca 30 minút.
  • Na záver pridať 2 väčšie nakrájané paradajky a povariť ešte cca 5 minúť.
  • Boršč môžete dochutiť bielym gréckym jogurtom.

DOBRÚ CHUŤ