Vegetariánsky boršč

Polievka, ktorá pohladí dušu aj v najchladnejší deň.
Vegetariánsky boršč je ako objatie v miske – voňavý základ z cibule, cesnaku a zázvoru sa spája so sladkou cviklou, mrkvou a kapustou. Jemná kyselkavá chuť kyslej kapusty dodá polievke iskru, kari pasta príjemné teplo a čerstvé paradajky na záver ju zjemnia do dokonalosti.
Stačí lyžica gréckeho jogurtu a máte pred sebou jedlo, ktoré je nielen sýte, ale aj plné lásky k jednoduchosti a chuti 💚
SUROVINY:
- cibuľa
- cesnak
- čerstvý zázvor
- olej
- 2 mrkvy
- 2 menšie petržleny
- 1 väčšia cvikla
- 3 bobkové listy
- ⅓ nakrájanej bielej hlávkovej kapusty
- cca 150g kyslej kapusty (budeme potrebovať aj šťavu)
- 1 čajová lyžička červenej kari pasty
- 2 väčšie nakrájané paradajky
- soľ a korenie
POSTUP:
- Cibuľu, cesnak, čerstvý zázvor nakrajaný na drobno orestovať na oleji, pridať 2 mrkvy, 2 menčie petržleny, 1 väčšiu cviklu, všetko nadrobno pokrájané, posoliť, okoreniť, pridať 3 bobkove listy, zaliať trochou vody a podusiť cca 15 min.
- Potom pridať asi 1/3 nakrájanej čerstvej bielej hlávkovej kapusty a cca 150 g kyslej kapusty aj so šťavou.
- Podľa potreby doliať vodu, dochutiť cca 1čajovou lyžičkou červenej kari pasty.
- Variť spolu cca 30 minút.
- Na záver pridať 2 väčšie nakrájané paradajky a povariť ešte cca 5 minúť.
- Boršč môžete dochutiť bielym gréckym jogurtom.
DOBRÚ CHUŤ