Zeleninové čarovanie

RECEPT na zeleninovú čarovačku (ktorý nikde inde nenájdete).

„Na jar vládne zelená“ 🌿 – alebo keď vznikne geniálne jedlo bez názvu!

Vierka varila z toho, čo dom dal – a vzniklo niečo, čo možno na fotke nevyhrá food stylingovú cenu, ale chuťovo?  

Nebíčko! 🍝 Cestoviny s jarnou zeleninou, šampiňónom, cesnakom, cuketou, zelenou špargľou a PETRŽLENOVÝM PESTOM

Dochutené štipkou zázvoru a chilli, podliate vývarom – jednoducho zdravá, rýchla a chutná večera plná sviežej jarnej energie.

PS: niekedy tie najlepšie jedlá vzniknú úplne neplánovane.

SUROVINY:

  • olivový olej
  • velký šampiňón
  • cibuľa
  • cesnak
  • malá cuketa
  • dve polievkové lyzice petržlenového pesta
  • zeleninový alebo mäsový vývar
  • 6 kúskov zelenej špargle
  • soľ (kúpite u nás na e-shope)
  • mleté čierne korenie
  • trochu mletého zázvoru a trochu mletého chili
  • cestoviny podľa výberu

POSTUP

  • Na olivovom oleji si orestujte nakrájanú cibuľku a šampiňón na plátky. Pridajte aj pretlačený cesnak a krátko opražte, kým sa rozvonia.

     

  • Prisypte na kolieska nakrájanú cuketu a krátko poduste. Osoľte, okoreňte, pridajte štipku mletého zázvoru a mletého chilli.

  • Pridajte cca 2 PL petržlenového pesta, premiešajte a podlejte trochou zeleninového alebo mäsového vývaru.

  • Medzitým si osobitne sparte zelenú špargľu (cca 6 kúskov) – stačí krátko (2–3 min.) vo vriacej osolenej vode. Potom ju pokrájajte na kúsky a pridajte k zmesi do panvice.

  • Do tejto zelenej dobroty nakoniec primiešajte uvarené cestoviny podľa výberu.

  • Premiešajte a nechajte všetko krátko spojiť.

  • Podávajte hneď, ozdobené lístkami byliniek alebo parmezánom (ak používate).


🌿 TIP: Vhodné aj pre ľahšie trávenie – ak zvolíte bezlepkové cestoviny a kvalitné olivové pesto.