Pohánkové rizoto s pečenou tekvicou

Ak hľadáte výživné, rýchle a hrejivé jedlo presne do tohto zimného počasia, toto pohankové rizoto je dokonalý tip.

Jednoduché suroviny, veľa chuti a krásna farebnosť na tanieri.

A kombinácia teplej tekvice s osviežujúcim jogurtovým dresingom? Nebíčko.

Pohanka je prirodzene bezlepková, ľahko stráviteľná a zasýti na dlhý čas – ideálna do chladných dní.

Ak recept vyskúšate, označte nás – veľmi sa potešíme! 💛🌿

Suroviny:

Rizoto:

  • 1 šálka pohanky (namočiť cez noc)

  • 1 červená cibuľa

  • olivový olej

  • drobná zelenina podľa chuti (mrkva, cuketa, hrášok…)

  • korenie na grilovanú zeleninu

  • korenie trikatu

  • soľ

Pečená tekvica:

  • maslová alebo hokkaido tekvica

  • olivový olej

  • soľ

  • garam masala

Jogurtový dresing:

  • grécky jogurt

  • strúhaný chren

  • čerstvý kôpor

Listový šalát:

  • mix šalátov

  • olivový olej

  • citrónová šťava

  • soľ

Postup:

  1. Pohanku namočte cez noc do vody. Na druhý deň ju prepláchnite.

  2. Na olivovom oleji orestujte nadrobno nakrájanú červenú cibuľu približne 5 minút.

  3. Pridajte pohanku a drobnú zeleninu, premiešajte a dochuťte korením na grilovanú zeleninu, korením trikatu a soľou.

  4. Spolu dusiť cca 10 minút, kým zelenina zmäkne.

  5. Kým sa rizoto dusí, tekvicu nakrájajte na 1 cm kolieska, pokvapkajte olivovým olejom, osolte, posypte garam masalou a pečte max 12 minút v rúre.

  6. Dresing pripravte zmiešaním gréckeho jogurtu, strúhaného chrenu a čerstvého kôpru.

  7. Šalát zalejte olivovým olejom, citrónovou šťavou a jemne osoľte.

  8. Podávajte: pohankové rizoto + pečená tekvica + čerstvý šalát + jogurtový dresing.

DOBRÚ CHUŤ