Zdravé recepty

Hovädzie stripsy  so Shimeji hríbikmi
Hovädzie stripsy so Shimeji hríbikmi

Rýchlovka do 30 minút, ktorá vás odmení chuťou aj výživou.

Kombinácia jemne restovaného hovädzieho, hríbikov Shimeji a zamatového pyré z batatu & zeleru je nečakane lahodná.

A navyše – žiadna smotana, len ľahkosť, chuť a rovnováha na tanieri.  

Hneď ho vyskúšajte na najbližší obed – vaše chuťové poháriky vám poďakujú! A dajte nám vedieť ako vám chutilo :)

SUROVINY:

  • hovädzia falošná sviečková (alebo mäso zo stehna)
  • olivový olej
  • stredná cibuľa
  • huby Shimeji
  • mletá rasca
  • soľ 
  • batát
  • zeler
  • parmezán
  • petržlenová vňať
  • rastlinná smotana
  • cesnak
  • teryaki omáčka

POSTUP:

  • Hovädziu falošnú sviečkovú, alebo mäso zo stehna nakrájajte na tenké stripsy.
  • Posolíte, okoreníte, polejete olivovým olejom, premiešate a necháte chvíľku postáť.
  • Medzitým si na strednej cibuli orestujete hubky Shimeji(dajú sa kúpiť v Lidli), s trochou mletej rasce a soli. Dusíte max. 7 minút.
  • Do ďalšieho hrnca si nakrájate na menšie kúsky batát a zeler v pomere 1:1, pridáte soľ a rascu.
  • Po uvarení nálev scedíte a necháte trochu na vymixovanie.
  • Pridáte parmezán (môže byť aj vegánsky), petržlenovú vňať, rastlinnú smotanu cca 2 polievkové lyžice a asi polovicu obsahu udusenej cibuľky z panvice, kde sa dusili hríbiky. Všetko spolu vymixujete do hladka.
  • Do wok panvice si dáte už len trochu olivového oleja a pridáte mäsko, 3 väčšie strúčiky cesnaku, ktoré len ľahko roztlačíte nožom, premiešate, pridáte asi 1 polievkovu lyžicu Teryaki omáčky a za stáleho miešania dusíte max 5-7 minút.
  • Na záver pridáte udusené Shimeji hríbiky spolu aj so zbytkom cibuľky.
  • Prikryjete pokrievkou a stiahnete z ohňa.
Čítať článok
Špargľové rizoto
Špargľové rizoto

Nech sa páči RECEPT na 🌿 ľahké, krémové rizoto plné chuti – a pritom bez smotany, vína či masla.
Toto jarné rizoto zo špargle vás zavedie priamo do stredomoria. 🫶

Zelená špargľa je nielen symbolom jari...
... ale aj zdrojom vlákniny a antioxidantov.

V tomto recepte sme jej dali hlavnú rolu – spolu s basmati ryžou, pórkom, muškátovým orieškom a jemnou rastlinnou smotanou.

Výsledok?
🌱 Krémové rizoto s ľahkou bylinkovou chuťou, ktoré nezaťaží trávenie, ale pohladí telo aj dušu.

👉 Tip: Podávajte s lyžičkou petržlenového pesta pre extra sviežosť a chuťový kontrast.

Na našom eshope nájdete aj kvalitné koreniny, ktoré môžete do receptu zaradiť po svojom.

SUROVINY:

  • 500g zelenej špargle
  • basmati ryža
  • cibuľa
  • pór
  • petržlenová vňať, popr. petržlenové pesto (nie je podmienka)
  • 2 polievkové lyžice rastlinnej smotany
  • rasca
  • soľ
  • muškátový oriešok

POSTUP:

  • Špargľu nakrájame na drobno a končeky dáme bokom.
  • Polovicu dáme variť do slanej vody tak, aby bola špargľa zakrytá vodou. Varíme cca 5 minút.
  • Po uvarení vymixujeme na hladké pyré.
  • Druhú polovicu sparíme vo vriacej vode, tiež cca 4-5 minút, pridáme a na záver sparíme na minútku špičky.
  • Zcedíme a vývar si odložíme na zaliatie ryže.
  • Uvarenú spargľu namočíme do studenej vody.
  • Vo woku na olivovovom oleji orestujeme na drobno nakrájanú malú cibuľku a asi 6 cm pór. 
  • Pridáme 1 šálku opláchnutej basmati ryže, zalejeme asi 1-2 dcl vývarom zo spargľe a vlejeme vymixované pyré.
  • Ryžu ochutíme soľourascou muškátovým orieškom.
  • Dusíme ju cca 12 min.
  • V prípade potreby počas dusenia dolejeme vodou alebo zeleninovým vývarom.
  • Po uvarení pridáme rastlinnú smotanu (nemusí byť), nakrájanú a uvarenú spargľu ( končeky nechame na ozdobu), nakrájanú petržlenovú vňať a celé dobre premiešame.

Rizoto by malo byť príjemne šťavnaté.

Čítať článok
Pečená pražma
Pečená pražma

✨ Niektoré jedlá v sebe nesú viac než len chuť.
Sú to malé rituály, ktoré spomaľujú deň a dávajú nám pocit, že sa o seba naozaj staráme. 🌿

Táto pražma s chrumkavou zeleninkou a jemným batatovo-zelerovým pyré je presne ten typ jedla, ktoré nezaťaží – naopak, vyživí. Chuťovo aj pocitovo.

💚 A to petržlenové pesto? To si zamilujete. Je plné vône, jemne pikantné a nádherne zelené. Dajte ho do pohára a používajte všade, kde treba trošku oživiť jedlo aj náladu.

Chýbajú vám nejaké koreniny?
Nie je problém a u nás na e-shope nájdete aj dlho vypredanú kurkumu značky Organic India.
Stačí kliknúť na odkaz pri surovinách.

SUROVINY:

  • pražma
  • olivový olej
  • ľubovoľná zelenina (napr. koreňová)
  • zeleninový vývar
  • ghee
  • batát
  • zeler
  • petržlenová vňať
  • rasca
  • trikatu
  • čierne korenie
  • kurkuma

POSTUP:

  • Pražmu nasolíme aspoň hodinku pred pečením, aby soľ prenikla do mäska.
  • Do vnútra vložíme petržlenovú vňať alebo vnútro potrieme olivovým olejom v ktorom máme vyluhovaný cesnak s petržlenom.
  • Dáme ju piecť na 180 stupňov na 8 minút  z jednej a 8 minút  z druhej strany.
  • Podusíme ľubovolnú zeleninu, nastrúhanú na drobno na troške ghee masla, pridáme korenie na grilovanú zeleninu, štipku kurkumy, zalejeme malým množstvom zeleninového vývaru alebo vody a dusíme max. 10 minút.  Naša poradkyňa Vierka má rada chrumkavú zeleninku a podľa toho si prisposobuje čas dusenia.
  • Medzitým si dáme variť jeden stredny batát a polovicu stredného zeleru nakrájané na drobno. Uvaríme so soľou a rascou v zeleninovom vývare alebo vo vode max. 10 minút. Zcedíme, vývar si odložíme do pohára. K batátu so zelerom pridáme parmezán podľa chuti a vymixujeme.
  • Pre veganov odporúčame parmezán zn. Nurishh  - je naozaj výborný.
  • Nedávame maslo, uprednostníme ghee ale domáce, ktoré má oveľa lepšiu chuť, alebo na záver po vymixovaní pridáme trochu olivoveho oleja.
  • Môžete pridať aj petržlenovú vňať alebo trochu petržlenového pesta.
Čítať článok
Karfiolová roláda
Karfiolová roláda

Po tomto recepte si KARFIOL zamilujete ❤️❤️❤️ (sľubujeme).

Táto roláda vám totiž zmení pohľad na karfiol!
Chrumkavá, voňavá, plná chuti a bez zbytočností.
Tento recept podľa pani Mačingovej sme si trochu upravili – šampiňónová plnka je našim intuitívnym bonusom.

A povieme vám – je to nádhera na plechu a nebo na jazýčku!

Ak hľadáte zdravé, jednoduché a výnimočné jedlo na víkend alebo ľahký obed, toto je ono.
Bez múky, bez výčitiek – ale s chuťou, ktorú si zamilujete.

Tip: Roládu môžete pripraviť aj z brokolice!

Vyskúšate? Alebo máte svoj obľúbený trik do plnky?

➡️ Dajte nám vedieť, ako vám chutila!
(A ak vám niečo z korenín chýba, u nás ich nájdete všetky krásne po kope.)

SUROVINY:

  • 4oog karfiolu
  • 3-4 vajcia (táto sa podarila aj len z troch vajec)
  • chia semienka
  • čierne mleté korenie
  • kurkuma
  • sezamové semienka
  • soľ
  • olej len na vymastenie papiera na pečenie

POSTUP:

  • Karfiol očistíme a nastrúhame na drobno na strúhadle, pridáme celé vajcia, dobre premiešame, pridáme koreniny podľa chuti, 1 čajovú lyžičku soli, asi 1 pol lyžičky chia semienok a tiež sezamu a poriadne vymiešame, aby sa nám suroviny spojili.
  • Na plech si dáme papier na pečenie. Plech trochu navlhčíme aby sa nám papier prilepil a vrch papiera dobre potrieme olejom.
  • Papier jemne posypeme chia semienkami a sezamom  a rovnomerne rozotrieme karfiolovú masu.
  • Pečieme v rúre rozohriatej na 200 st. cca 20 min.
  • Vyberieme a keď trošku vychladne plníme ľubovoľnou plnkou. 
  • Naša poradkyňa Vierka si pripravila plnku z hnedých šampiónov. Navrstvila plnku na roládu a pomocou papiera zvinula do rolády.
  • Cesto je poddajné a vďaka tomu, že sa papier potrel olejom sa dá roláda pekne zrolovať a oddeliť od papiera. Hneď po zrolovaní sa dá ešte teplá pekne nakrájať.
  • Príprava šampiónovej plnky je veľmi jednoduchá a mnohé gazdinky ju poznajú: Jedno balenie šampiónov, nakrájať na drobno, dať na panvicu, v ktorej sme na olivovom oleji orestovali cibuľku, pridať soľ, trosku mleté čierne korenierascu a dusiť cca 15 minút. Plnka je chutná a nič viac nie je potrebné pridávať.

Odporúčanie: Takýmto spôsobom si môžete pripraviť aj brokolicovú roládu.

Recept je prevzatý od pani Mačingovej.

Čítať článok
Chrumkavé raňajky s quinoou
Chrumkavé raňajky s quinoou

🌞 Ráno nemusí začať kávou, aby bolo plné energie...

Začnite ho chrumkavo a voňavo!

Tieto raňajky s quinoou, jablkom a banánom sú ako objatie pre trávenie a pohladenie pre telo aj dušu.
Doplnili sme ich o zmes semienok, štipku škorice, kardamóm a kvapku kokosového oleja alebo ghee – výsledok? Raňajky, ktoré si možno zamilujete. 💛

Tip: Našu voňavú bio škoricu a kardamóm nájdete u nás na e-shope – z čistej prírody, bez zbytočností.

👉 Objavte celý recept a skúste ho už zajtra – a možno sa stane vaším obľúbeným ranným rituálom.
📦 A ak vám niečo chýba, radi vám to zabalíme s láskou – kliknite na link pri surovinách!

SUROVINY:

  • uvarená quinoa
  • podľa chuti a výberu na hrubo podrvené vlašské orechy
  • sezamové semienka
  • podrvené ľanove semienka
  • konopné semienka lúpané
  • mletá škorica
  • kardamóm
  • kokos olej alebo ghee
  • jablko a banán

POSTUP: 

  • Quinou, ktorú sme mali namočenú cez noc dáme variť do mierne osolenej vody na 15 minúť.
  • Medzitým na troške ghee alebo kokosovom oleji na miernom ohni opečieme orechy a semienka cca 5 min.
  • Miešame aby neprihoreli!
  • Na záver pridáme mletú škoricu, kardamóm, premiešame a necháme ešte prejst teplom. 
  • Postrúhané jabĺčko môžeme krátko podusiť so škoricou. Podusené jabĺčko je ľahšie stravitelné.
  • SERVÍRUJEME po vrstvách: quinoa, orechova zmes, jabľčko a dozdobíme banánom.
  • Týmto spôsobom, s rôznymi obmenami napr. aj s pohankou, s inými druhmi orechov a semienok si môžete pripraviť rôznorodé varianty chutných a ZDRAVIU PROSPEŠNÝCH raňajok.
Čítať článok
Makaróny s lahodnou omáčkou
Makaróny s lahodnou omáčkou

Ultra rýchly a ľahký recept ideálny po Veľkej noci.
„Keď jedlo nie je len o chuti, ale aj o pocite domova… “

Niekedy stačí len jedna miska teplej cestoviny, aby sa človek zastavil, vydýchol a doprial telu aj duši jemné pohladenie.
Táto krémová dobrota z avokáda, špenátu a bazalkového pesta je presne tým receptom, ktorý poteší každého – rýchly, jednoduchý a výživný.

(A navyše – vhodný aj pre tých, ktorí sa vyhýbajú mliečnym produktom, alebo potrebujú odľahčiť zalúdok napríklad po sviatkoch.)

Doprajte si zdravú dobrotu, ktorá rozmazná vaše chuťové poháriky a zasýti bez výčitiek.
Dlhé (čierne) korenie a Trikatu korenie viete kúpiť u nás na e-shope na pár klikov 🙂
Pripravte si tieto makaróny cez víkend alebo dokúpte suroviny a doprajte si ich cez týždeň.

SUROVINY:

  • makaróny alebo iná ľubovoľná cestovina
  • listy čerstvého špenátu cca 40g
  • jedno väčšie zrelé avokádo
  • 1 polievková lyžica bazalkového pesta
  • 30g parmezánu
  • 1 polievková lyžica tekvicových semienok
  • citrónová šťava
  • čierne korenie alebo Trikatu korenie 
  • soľ
  • 1 a ½ dcl vody alebo vývaru z cestovín

POSTUP:

  • Cestoviny uvarte al-dente v osolenej vode.
  • Uvarené cestoviny scedíte a časť vody v ktorej sa cestovina varila si uložte na omáčku.
  • Listy špenátu, avokádo, bazalkové pesto, parmezán, tekvicové semienka, citrónovú šťavu, čierne korenie alebo Trikatu korenie, soľ a vodu (alebo vývar z cestovín) vymixujte v rýchlootáčkovom mixéri.
  • Ak pridáte do omáčky vývar z cestovín - soľte MENEJ.
  • Pre ľudí s intoleranciou na mliečne produkty odporúčame vegánsky parmezán značky Nurishh - JE VYNIKAJÚCI!
  • Tento recept je výborný aj na ODĽAHČENIE po rôznych sviatkoch :)
Čítať článok
Feniklová polievka
Feniklová polievka

Polievka, ktorá prebudí chuť do života?
Áno, zoznámte sa s feniklovou polievkou.

Jej chuť je jemná, hrejivá, s nádychom sladkosti a dokonalým dotykom jari.
Táto polievka nielen pohladí žalúdok, ale aj krásne podporí trávenie.

Je ideálna na ľahký obed, príjemnú večeru alebo ako milá starostlivosť o seba v uponáhľanom dni.

- väčšinu základných surovín kúpite bežne v supermarkete
- kurkumu, Garam masala a korenie Trikatu kúpite na našom eshope (link pri surovinách)

SUROVINY: (na 3 litre polievky)

  • ghee
  • olivový olej
  • 3 stredne veľké buľvy feniklu
  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 2cm koreň čerstvého zázvoru
  • 7cm póru
  • 1 čajová lyžička kurkumy 
  • 1,5 čajovej lyžičky Garam masala 
  • alebo trochu rasce ak nemáte Garam masala korenie
  • mleté čierne korenie (ak chcete polievku pikantnejšiu použite väčší kúsok zázvoru a korenie Trikatu, ktoré môžete opäť kúpiť u nás na e-shope)
  • zeleninový alebo mäsový vývar (delikátna chuť polievky je z morčacieho vývaru:))
  • soľ, čerstvý cesnak podľa potreby

POSTUP:

  • Na olivový olej alebo ghee dáme speniť nadrobno pokrájaný pór, môžeme pridať aj trochu cesnaku, pridáme postrúhaný alebo na drobno nakrájaný zázvor a orestujeme.
  • Pridáme a krátko orestujeme kurkumu a všetky koreniny.
  • Zalejeme vývarom a pridáme očistený a na väčšie kúsky nakrájaný fenikel.
  • Varíme asi 20 min.
  • Kým sa nám varí polievka, v malom hrnci si v osolenej vode spolu s rascou uvaríme nadrobno nakrájané zemiaky.
  • Keď je fenikel mäkký obsah polievky vymixujeme.
  • Uvarené zemiaky pridáme k vymixovanej polievke.
  • Ak je polievka hustejšia pridáme vývar zo zemiakov. Polievku tento vývar ešte dochutí.

EXTRA TIP:

Vierka ako naša poradkyňa osobne z tukov volí aj ghee aj olivový olej. Pri varení polievok väčšinou orestuje suroviny na ghee a pri servírovaní dochutí polievku troškou olivového oleja. 

Kto však ghee nemá rád, nech použije kvalitný olivový olej.  NEPOUŽÍVAJTE však lacné rafinované slnečnicové oleje.

Pór môžeme nahradiť cibuľou a cesnakom podľa chuti.

 

Čítať článok
Chrumkavá zelenina s pečeným kuriatkom
Chrumkavá zelenina s pečeným kuriatkom

Keď sa chrumkanie zeleniny stretne s vôňou pečeného kuraťa…
…vznikne jedlo, ktoré pohladí chuťové poháriky aj dušu.
Zdravé, jednoduché, no plné farieb, vôní a šťavnatosti.

Inšpirácia z prírody – pre chvíle, keď chcete variť s láskou a bez stresu.
A to najlepšie?
Stačí pár jednoduchých krokov a na tanieri máte jedlo, ktoré poteší telo aj dušu.

SUROVINY:

  • olivový olej
  • cibuľa
  • pór
  • cvikla
  • petrzlen
  • papríka - kápia
  • veľký šampiňón
  • polovica batátu
  • slepačí alebo zeleninový vývar
  • soľ
  • koriander
  • zázvor
  • kurkuma
  • granulovaný alebo čerstvý cesnak
  • cuketu
  • kôpor
  • a najlepšie domáce alebo farmárske kura

POSTUP:

  • Zelenina je pripravená na spôsob “karfiolovej ryže” je chrumkavá a šťavnatá zároveň!
  • V elektrickom sekáčiku nasekáme cviklupetržlen, papriku - kápiu, veľký šampiňón, pol batátu. Na olivovom oleji osmažíme cibuľu, nakrájaný pór a pridáme nasekanú zeleninu.
  • Všetko spolu krátko podusíme spolu s trochou slepačieho (alebo zeleninového) vývaru, ochutíme soľou, koriandrom, zázvorom, poprásime kurkumou a pridáme granulovaný alebo čerstvý cesnak.
  • Po krátkom dusení cca 10 min. pridáme nadrobno nakrájanú cuketu. Podusíme cca 5 minút a pridáme kôpor na záver, ktorý nám vykúzli takú pomyselnú “čerešničku na torte”.
  • Podávame s upečeným kuriatkom.
Čítať článok
Hokkaido čili s cícerom a červenou fazuľkou
Hokkaido čili s cícerom a červenou fazuľkou

Hrejivé hokkaidové čili s cícerom a fazuľou – dokonalá kombinácia chuti a tepla!
Pridaním ajurvédskych korenín Trikatu a Garam masala dostane jedlo pikantný šmrnc a podporí trávenie.

SUROVINY:

  • cibuľa
  • pór
  • olivový olej
  • 500g tekvice hokkaido
  • 1-2 dcl vývaru
  • pohár cíceru (odporúčame z DM)
  • pohár červenej fazule (opäť z DM)
  • korenie Trikatu 
  • korenie Garam Masala 
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • polovica konzervy paradajok, alebo čerstvé paradajky
  • soľ, rasca
  • petržlenova vňať na záver

POSTUP:

  • V hlbokej panvici rozohrejeme olivový olej.
  • Pridáme na drobno nakrájanú cibuľupór a restujeme.
  • Po orestovaní pridáme jeden pohár cíceru (z DM) bez nálevu, jednu konzervu červenej fazuľky (z DM), osolíme, pridáme korenie Trikatu (ak nemáme tak čierne korenie, mletý zázvor), trochu Garam Masaly (ak nemáme pridáme trochu rasce a čili podľa chuti), a nakoniec na drobno nakrájané hokkaido (300g).
  • Zalejeme 1-2 dcl zeleninového vývaru a dusime cca 15 minút.
  • Do malého hrnca dáme variť cca 200g nakrájaného hokkaido tekvicesoľ, rascu, zalejeme trochou vody a dusíme do mäkka.
  • Po udusení vymixujeme na pyré (nesmie byť moc riedke). Pyré pridame do panvice spolu s 2-3 strúčikmi cesnaku,podrvenými paradajkami z
  • konzervy (cca pol konzervy) alebo čerstvo nakrájanými paradajkami a dochutíme soľou.
  • Dusíme ešte aspoň 10 minút. Na záver pridáme nakrájanú petržlenovú vňať  a možeme podávať.
  • Hokkaidové  čili VÝBORNE CHUTÍ s opraženým ražným teplým chlebíkom.

Prajeme vám dobrú chuť :)

Čítať článok
Ajurvédske rizoto Kirčí
Ajurvédske rizoto Kirčí

Ajurvédske rizoto KIČRÍ.
Pripravte si chutný obed už tento víkend :)

Extra tipy od nás:
- Rizoto má mať kašovitú konzistenciu, ktorá vznikne spojením šošovice a ryže.
- Pridaním chrumkavej zeleniny kašovitú chuť trochu rozbijeme a získame ľahký a výživovo plnohodnotný pokrm.

Vyskúšajte si však aj chuť rizota (Kičrí) bez zeleniny.
Toto jedlo pôsobí na organizmus prečisťujúco. Da sa pripraviť veľmi diétne, ale aj chutne s pridaním korenín, ktoré máme radi a ktoré podporia tráviace procesy.

SUROVINY:

  • 125g červenej šošovice alebo Mungo fazuľky

  • 75g Basmati ryže

  • 100g na drobno nakrájanej zeleniny(môže byť aj mrazená)

  • menšia cibuľa

  • 2 strúčiky cesnaku

  • asi 6 cm kúsok póru(môže a nemusí byť) dáva však veľmi dobrú chuť

  • 4 cm kúsok čerstvého zázvoru

  • 1 čajová lyžička kurkumy

  • 1 čajová lyžička zmesi korenia pod názvom Garam Masala

  • ½ čajová lyžička zmesi korenia Trikatu

  • maslo ghee alebo olivový olej

  • zeleninový vývar alebo čistá voda

  • himalájska soľ

  • petržlenová vňať

  • čerstvý zázvor nie je nevyhnutný ale vynikajúco dopĺňa chuť a podčiarkuje detoxikačný účinok tohto jedla.

Ajurvédske rizoto sa dá pripraviť na niekoľko spôsobov.

Zeleninu môžete a nemusíte pridávať.

POSTUP:

  • Na panvicu dáme olivový olej 3 pl, alebo ghee 1pl, pridáme jemne nakrájanú cibuľu, cesnak, zázvor a pór a spolu orestujeme.
  • Pridáme kurkumu, Trikatu, Garam masalu a spolu orestujeme cca 10-15 sekúnd. Pozor, aby sa nič nepripálilo!
  • Zalejeme troškou vody a pridáme prepláchnutú červenú šošovicu (namočenú cez noc alebo aspoň 1 hod pred varením). Zalejeme zeleninovým vývarom alebo vodou a necháme dusiť cca 15 min.
  • V druhom hrnci v slanej vode uvaríme  Basmati ryžu vo väčšom množstve vody tak ako sa varia cestoviny cca 12 min.
  • Po uvarení ryžu zcedíme a pridáme ku šošovici.
  • Spolu premiešame a na záver pridame jemne udusenú zeleninu ochutenú soľou, kurkumou a garam masalou. Zeleninu ochutíme veľmi striedmo.
  • Po dokončení vmiešame nadrobno posekanú petržlenovú vňať.

JABLKOVÉ ČATNÍ:

  • 2 väčšie jablká,
  • 1 polievková lyžiča ghee,
  • kúsok celej škorice asi 3 cm,
  • 1 polievkovej lyžice jemne nastrúhaného zázvoru,
  • 5 klinčekov,
  • 1 hviezdička badiánu,
  • 1/2 čajovej lyžičky kurkumy,
  • 1 polievkovú lyžicu kokosového alebo trstinového cukru,
  • kúsok čili papričky,
  • štipku soli a
  • cca 2 čaj lyžičky citrónovej šťavy,
  • trochu vody

POSTUP:

  • Na ghee orestujeme koreniny, pridáme nastrúhané jablká a ostatné ingrediencie. Zalejeme trochou vody a udusíme, kým jablká nie sú mäkké.
  • Vyberieme kúsky korenín a môžeme podávať.

 

 

Čítať článok
Hore
11 položiek celkom