Rýchlovka do 30 minút, ktorá vás odmení chuťou aj výživou.
Kombinácia jemne restovaného hovädzieho, hríbikov Shimeji a zamatového pyré z batatu & zeleru je nečakane lahodná.
A navyše – žiadna smotana, len ľahkosť, chuť a rovnováha na tanieri.
Hneď ho vyskúšajte na najbližší obed – vaše chuťové poháriky vám poďakujú! A dajte nám vedieť ako vám chutilo :)
SUROVINY:
- hovädzia falošná sviečková (alebo mäso zo stehna)
- olivový olej
- stredná cibuľa
- huby Shimeji
- mletá rasca
- soľ
- batát
- zeler
- parmezán
- petržlenová vňať
- rastlinná smotana
- cesnak
- teryaki omáčka
POSTUP:
- Hovädziu falošnú sviečkovú, alebo mäso zo stehna nakrájajte na tenké stripsy.
- Posolíte, okoreníte, polejete olivovým olejom, premiešate a necháte chvíľku postáť.
- Medzitým si na strednej cibuli orestujete hubky Shimeji(dajú sa kúpiť v Lidli), s trochou mletej rasce a soli. Dusíte max. 7 minút.
- Do ďalšieho hrnca si nakrájate na menšie kúsky batát a zeler v pomere 1:1, pridáte soľ a rascu.
- Po uvarení nálev scedíte a necháte trochu na vymixovanie.
- Pridáte parmezán (môže byť aj vegánsky), petržlenovú vňať, rastlinnú smotanu cca 2 polievkové lyžice a asi polovicu obsahu udusenej cibuľky z panvice, kde sa dusili hríbiky. Všetko spolu vymixujete do hladka.
- Do wok panvice si dáte už len trochu olivového oleja a pridáte mäsko, 3 väčšie strúčiky cesnaku, ktoré len ľahko roztlačíte nožom, premiešate, pridáte asi 1 polievkovu lyžicu Teryaki omáčky a za stáleho miešania dusíte max 5-7 minút.
- Na záver pridáte udusené Shimeji hríbiky spolu aj so zbytkom cibuľky.
- Prikryjete pokrievkou a stiahnete z ohňa.